Es selamü aleyküm dostlar
evet yanlis okumadiniz salatalik yemegi hayirli bereketli bir hafta dileklerimle hemen tarife geciyorum
tarif bana ait .
Malzeme
1,5 kg salatalik
1 büyük kuru sogan
5 dis sarimsak
dogranmis haliyle bir avuc kuru domates
yarim cay bardagi sivi yag
1 yemekkasigi tereyag
yarim su bardagi iri bulgur
1 yemek kasigi tepeleme biber salcasi
3 yemek kasigi limon sirkesi
1 yemek kasigi toz seker
2,5 su bardagi su
1 cay kasigi kasi kuru dereotu
yarim cay kasigi kuru nane
tuz karabiber
salataliklari yikayip ortadan boylamasina keselim .bir kahve kasigi yardimi ile cekirdeklerini
asagi dogru siyirarak cikaralim
biraz irice resimdeki gibi dilimleyelim
tencereye yaglari koyup üzerine sogani ve sarimsaklari dograyalim
üzerine sekeri ekleyip ocaga koyalim
orta ateste soganlar hafif karamellesinceye kadar kavuralim
üzerine salcayi ekleyip bir iki kez daha cevirelim
dogradigimiz salataliklari kuru domatesi ekleyelim bir iki kezde bu haliyle cevirelim üzerine
sirkeyi ,tuzu ,karabiberi, dereotunu ve naneyi ekleyelim
suyunuda ekleyip bulguru serpistirelim kapagini kapatip orta ateste yaklasik 20-25 dakika pisirelim
kapagini cok fazla acmayinki su kaybi olmasin bulgurun cinsine göre biraz daha su isteyebilir
ocagi kapattikdan sonra bir kez karistirip kapagini yarim sekilde birakin 10 dakika dinlensin
yaninda yogur ile servise sunun .
pistt kimseye söylemesseniz kabak niyetine tüketilir ;)
afiyet olsun dualara talibim dostlar ..cokca cok ama
muhabbetle
Hayirli Geceler, demek ki sadece ben degilmisim bu saate ayakta olan :)
YanıtlaSilBu tarif cidden cok ilginc. Ilk defa duyuyorum ama lezzetli görünüyor. Ellerinize saglik.
Melek'cim ne güzelbir yemekolmuş..Maraşlı bir arkadaşımda kuru salatalık dolması yerim..nefis oluyor..acur dolması zannediyor bilmeyen...eline sağlık..sevgiyle kal..
YanıtlaSiliyi fikirmiş, yazın en bol tüketilen salatalıkla yemek yapmak.elinize sağlık.
YanıtlaSilMeleğim günaydınnn..Çok enteresan bir fikir.Mutfaklar da sınır yokkk:))Afiyetler olsun.Sevgilerimi gönderiyorum.
YanıtlaSilyine çok değişik bir tarif bulmuşsun.
YanıtlaSilMelek'cim salatalığın dolması oluyor da neden yemeği olmasın..:)
YanıtlaSilEllerine aklına fikrine sağlık..:)
değişik olmuş.
YanıtlaSildolmasını yapıyorum bunu neden yapmayım..:)
elleriniz dert görmesin.
Melek hanımcım,bizim Türk milletine salatalıklı yemek tarifleri değişik gelebilir.Gerçi sizin orjinal tarifiniz ama ben de yurt dışında yaşıyorum.Bura da etli salatalık yemekleri var.Tadı harika ben severek yiyorum.İlk gördüğümde burun kıvırsam da tadı hoşuma gidince fikrim değişti.Özellikle soya soslu olanları nefis.Eminim sizinki de harika olmuştur.Ellerinize sağlık sevgi ve muhabbetlerimle..
YanıtlaSilay bir yaşıma daha girdim
YanıtlaSil40 yıl düşünsem aklıma gelmez
ellerine sağllık
ellerin dert görmesin bi tanem
muhakkak deneyeceğim.Bir Egeli olarak nasıl yapmamışım hayret.Elinize sağlık...
YanıtlaSilALLAH razı olsun abla ne güzel bulmuşsun elerin dert görmesin. salatalıktan yemek olmaz diyenler utansın!
YanıtlaSil