firinda ispanakli patates tarif bana ait insAllah beyenirsiniz ;)
malzeme
500 gr ispanak yapragi
5 orta büyüklükde patates
2 yemeklik sogan
1 iri dis sarimsak
150 gr rendelenmis kasar
150 gr ufalanmis beyaz peynir
bir top mozeralla peyniri kücük parcalara bölünmüs
200 ml krema
1 yemek kasigi tereyag
tuz karabiber
muskat rendesi
yapilisi .
ispanak yapraklarini temizleyip yikayin.
soganlari sarimsagi ince dograyin bir tavada erittiginiz tereyagin da önce sogani sarimsagi kavurun.
yikadiginiz ispanagi süzülmesini beklemeden tavaya ilave edip suyunu cekinceye kadar kavurun tuz karabiber ve muskat rendesini ilave edin tuzunu kullanirken dikkatli olun .
ocakdan alin
patatesleri soyup yuvarlak cok ama cok ince kesin.
varsa robot kullanabilirsiniz bu islem icin .
peynirleri de ayiri bir kapta karistirin
yapacaginiz firin kabini (borcam yada güvec kabi büyük boy ) tereyag ile yaglayin
alta yuvarlak kestiginiz patateslerden bir kat dizin. ispanakli harctan üzerine yayin karistirdiginiz peynir karisimindan bir miktar serpin tekrar patates, tekrar ispanak ,
tekrar peynir ve böylece malzemeleri tüketin kalan en son peyniri en üste serpip üzerine krema gezdirin .
isitilmis 200 derece firinda yaklasik 35.40 dakika pisirin .
sicak servis yapin
Nefis bişey olacağı kesin,deneyeceğim inşallah canım.Ellerine sağlık.
YanıtlaSilMelegim bu kacinci kez yapisim hatirlamiyorum...ve her yaptigim vakit sayfana giriyorum elimin altinda ya :)) ellerin dert gormesin guzel bacim opuyorum seni cok...
YanıtlaSil